Yapılandırma için 3.4 milyon mükellef başvurdu

Başvurusu ağustos sonunda sona erecek olan kamu borcunun yeniden yapılandırılması için 3.480.000 bin 533 mükellefin başvurduğu bildirildi.

7326 için 3 milyon 480 bin 533 vergi mükellefi başvuruda bulundu. Yeniden Yapılandırma Yasası’ndan yararlanılarak o zamana kadar 69 milyar 100 milyon liralık alacak yeniden yapılandırıldı.
YAPILANDIRMA DEVAM ETMEKTEDİR
Başvurular 31 Ağustos’ta sona erecek. Bu tarihe kadar, uygulama ve konfigürasyon sayısının artması bekleniyor.
2 AYLIK DÖNEMDE 36 AYA KADAR KURULUM
Belirlenen tutarlar 2’şer aylık dönemler halinde 36 aya kadar peşin veya taksitli olarak ödenebilir.
MALİ ÖDEMELERDE 90 YÜZYIL İNDİRİMİ
Nakit ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutar üzerinden yüzde 90, trafik cezası ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıl üzerinden yüzde 25 indirim yapılır.
TEMEL VERGİ VEYA VERGİ AÇILIŞINDA YÜZDE 10 İNDİRİM
Vergi matrahı veya vergi artışı nedeniyle tahakkuk eden tüm vergilerin ilk taksit ödeme döneminde peşin olarak ödenmesi durumunda %10 vergi indirimi uygulanacaktır.
Usulsüzlüklerin yüzde ellisi temizlendi
Vergi matrahına dayalı yaptırımların (vergi ziyaı) tamamen kaldırılması ve usulsüzlüğün yüzde 50’sinin, ayrıca vergi matrahına dayalı usulsüzlükler için özel yaptırımların da kaldırılması sağlanmalıdır.